Om Monica

Välkommen!

imageVem är jag? Jag är 45 år, företagare och engagerad förälder som är uppvuxen i Brunflo, Jämtland. För 17 år sedan flyttade jag till Borlänge i Dalarna där jag nu bor med tre barn. Jag är för närvarande fritidspolitiker/gruppledare för Liberalerna i Borlänge. Jag har drivit mitt företag inom strategisk transportplanering sedan 2005. I mitt företag hjälper jag företag och organisationer med att planera, projektleda och utvärdera målstyrda projekt av olika slag t ex inom regional utveckling och transportplanering. Just nu jobbar jag uteslutande som underkonsult åt ÅF Infrastructure.

Förändring. Jag hör till dem som älskar utveckling och förändring. Jag gav mig in i politiken för att jag vill göra just det – förändra. Jag ser en värld full av möjligheter och jag vill att så många som möjligt ska nå sina drömmar. Som socialliberal vill jag att alla ska ges möjligheter att utvecklas dit de vill men det ska också finnas ett socialt skyddsnät för dem som av en eller annan anledning halkar snett.

På den här bloggen vill jag förmedla min personliga bild av politik i Borlänge, Dalarna och Sverige tillsammans med hur jag som liberal resonerar. Dessutom bjuder jag lite då och då på några bekännelser från mitt livsfönster som företagare, förälder och människa.

Inför valet hösten 2014 fick jag förtroendet att toppa riksdagslistan för Liberalerna i Dalarna (dåvarande Folkpartiet) och kommunlistan för dåvarande Folkpartiet till Borlänges kommunfullmäktige. Jag återfanns även på valsedeln till Landstinget Dalarna. Tyvärr lyckades vi inte återerövra ett liberalt riksdagsmandat till Dalarna. Men det är bara att ladda om till nästa val tänkte jag och därför kandiderade jag inom vårt parti igen till riksdagen 2018. Det är nu klart att jag är toppkandidat för Liberalerna Dalarna igen. Stort tack för förtroendet!

Mina uppdrag inom Borlänge kommun efter valet 2014 är följande:

 • Ordinarie ledamot i Kommunfullmäktige
 • Ordinarie ledamot och 2:e vice ordförande i Barn- och bildningsnämnden och dess arbetsutskott
 • Ledamot i Kommunstyrelsen
 • Gruppledare sedan februari 2013
 • Ledamot i Liberalerna Borlänges styrelse

Inom Liberalerna Dalarna har jag följande uppdrag:

 • Ledamot i länsförbundets styrelse samt arbetsutskott

På nationell nivå har jag följande uppdrag:

 • Ersättare i SKL:s utbildningsberedning
 • Ledamot i Regionpolisrådet vid Polisregion Bergslagen

Må väl! och välkommen att följa med på min resa! En resa som jag inte vet var den slutar 🙂

Har du frågor? Tveka inte, kontakta mig 🙂

”Reach for the stars and I’ll meet you on the way up there”

4 thoughts on “Om Monica

 1. Hej! Jag har precis kryssat dig. För första gången har jag röstat borgerligt och betraktar mig som någon som alltid har varit nära det socialliberala, även som röd. Jag gillar att du har Norrlandsperspektivet (kommer från Ångermanland men bor i Falu kommun), barnperspektivet och företagarperspektivet. Jag har fyra vuxna barn, driver byggföretag med min man (jag gasar och han bromsar) men har ett långt arbetsliv som förskollärare och språklärare. Lycka till! Jag håller koll på dig 🙂 Mvh, Ann Christin

  • Hej Ann Christin och tack för ditt förtroende! Vad glad jag blir att få ett kryss av dig:) Det känns extra skönt att få läsa din kommentar idag faktiskt, när jag är glad att vi har en Alliansregering på riksnivå, ändock i minoritet, men en situation där Sverigedemokraterna tagit sig in lite här och var och vi har backat i Borlänge kommun. Jag har funderat det senaste dygnet varför man engagerar sig överhuvudtaget och din kommentar hjälper mig att förstå att människor faktiskt märker att man försöker göra skillnad. Det kändes inte så i går kväll… Dina ord värmer otroligt och jag ska fortsätta kämpa för barnen och andra som behöver min och Folkpartiets röst. Där räknar jag även in invandrarna, de behöver vår röst änmer tydligt nu. De socialliberala frågorna är jätteviktiga och jag kommer att fortsätta kämpa för dem. TACK igen! Lycka till själv också med ditt familj och företag!

 2. Hej Monica,

  Går det på något sätt att rösta på dig om man bor i Stockholm? Jag röstar på medvetenhet, inte parti.

  /Jessica

  • Hej Jessica!
   Ja du kan rösta på mig om du bor i Stockholm eller någon annan del av landet.
   Antingen skickar du din adress till mig, monica.lundin@folkpartiet.se eller till info@folkpartiet.se så skickar vi den sk rikslistan till dig. Du kan också ringa 020-535353 och där uppge din adress.
   Vad härligt att vi delar medvetenheten om medvetenhet 🙂
   Vad mer är möjligt? tänker jag.
   Glädje och tacksamhet
   /Monica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s